Seikoholistit ry

Japanilainen kelloharrastaminen on ollut viimeisen vuoden kovassa nosteessa ja harrastajia liittyy joukkoon kiihtyvällä tahdilla. Japanilaiset Seiko, Citizen, Casio ja muut merkit ei enää alen katsota samalla tavalla kuin ennen, kun tietämys merkeistä ja heidän historiasta lisääntyy.

Facebookin Seikoholistit -ryhmä on ollut suurena vaikuttajana tässä ilmapiirin muutoksessa, kuten myös Seikoholisti.fi -verkkojulkaisu. Facebook-ryhmä vietti olemassaolonsa ensimmäistä syntymäpäivää Helsingissä Apollo Street Brissa maaliskuun 17 päivänä. Paikalle saapui noin 70 innokasta harrastajaa ja yhdessä vietettiin erinomaisen mukava ilta kauniine puheineen, palkintoineen ja Perkon tarjoamalla 9kg painosella SKX007-kakulla 🙂

Ryhmän ylläpito ilmoitti myös tilaisuudessa, että harrastusta tukemaan ja edistämään on perustettu Seikoholistit ry, yhdistys jonka tarkoituksena on:

Ylläpitää, edistää ja kehittää japanilaisen horologian harrastusta ja tasoa Suomessa, sekä tuoda harrastajat yhteiseen toimintaan”.

Yhdistys on myös hyvä tapa viedä harrastustoimintaa eteenpäin, ilman turhaa kaupallista toimintaa häiritsemässä asiaan keskittymistä. Yhdistyksen tarkoituksena on myös tulevaisuudessa harjoittaa julkaisutoimintaa jossain muodossa ja tietenkin järjestää jäsenilleen ja harrastajille tapahtumia ja kokoontumisia kellojen ympärille.

Yhdistyksen hallitus koostuu seuraavista henkilöistä:

Puheenjohtaja: Sam Salonen

Varapuheenjohtaja: Vesa Tulkki

Sihteeri: Sami Hirvonen

Rahastonhoitaja: Ilpo Harjutsalo

Jäsen: Tuomas Ylikoski

Jäsen: Timo Pynnönen

Yhdistyksen jäseneksi voi hakea tällä sivulla löytyvän jäsenhakemuskaavakkeen kautta: https://seikoholisti.fi/seikoholistit-ry/

Sam Salonen

Sam on 44 vuotias kahden lapsen isä Helsingistä. Horologinen fokus on Seikoissa ja muissa Japanilaisissa kelloissa. Sam on yksi Seikoholisti.fi perustajista ja ylläpitää myös Facebookin Seikoholistit -ryhmää. Suurin mielenkiinto on (tällä hetkellä) 60- ja 70-luvun klassisissa King ja Grand Seikoissa.

Kommentoi artikkelia

%d bloggaajaa tykkää tästä: